Over Healthy & Dreams

Jolande Reedijk - Team Healthy & Dreams

Jolande Reedijk

Het begin

Mijn verhaal gaat over eigen ervaringen, observaties en het grenzeloos belangstelling hebben in het doen en laten van mensen op het gebied van voeding, stress, beweging en vitaliteit. In het begin van mijn zoektocht naar vitaliteit kon ik niet vermoeden dat zoveel factoren van invloed zijn op een evenwichtige manier van leven en beleven.
Alles wat ik heb geleerd heb ik altijd op mijzelf getest en uitgezocht. Ook ik zat in een leven waarin angsten, stress, slechte voeding en verleidelijke aspecten die niet goed voor je body zijn, een doorlopend proces waren.

Overgewicht

Ik kwam door mijn zucht naar kennis terecht in de afslankbranche. Ik kampte zelf met overgewicht en voelde me dik, niet gezien en vooral neerslachtig. Ik had geen enkel vermoeden dat mijn chaotische leven zoveel invloed had op mijn gewicht, het terugvallen daarin en het altijd maar moe zijn. Ik vergde enorm veel van mijzelf en cijferde mijn eigen gevoelens helemaal weg. Daar moest verandering in komen. De opleiding tot gewichtsconsulente was een feit. De kennis die ik daar opdeed kon ik op mijzelf uittesten en ik viel af. Veel af. Mijn maatje 36-38 kwam weer terug. Tot op heden ben ik dat altijd gebleven, af en toe een uitschietertje, maar altijd weer terug naar waar ik zijn wil.

Sport en beweging

Doordat je veel met je gewicht bezig bent zoek je naar oplossingen die daar bij kunnen helpen. Ik sport graag dus de opleiding tot sportcoach was het volgende wat aandiende. Ik heb hierin veel facetten van het sporten mogen beoefenen en zowel klassikaal als personal trainingen gegeven. Doordat ik regelmatig werd gevraagd ergens les te geven of mensen individueel te behandelen kon ik mooi een kijkje in de keuken nemen bij andere bedrijven die zich ook met deze materie bezig hielden. Hieruit is het ontwikkelen van een eigen afslankprogramma ontstaan.

Vitamines en mineralen

Ik schreef me in bij de KvK en ging als zelfstandige werken. Mijn afslankprogramma verkocht ik aan een sportschool en samen met de eigenaars heb ik vijf jaar lang mannen en vrouwen begeleid in voeding en beweging. Doordat je veel sport stel je hoge eisen van je lichaam. Daar moest dan ook de juiste voeding bij passen en extra ondersteuning van vitamines en mineralen. Mijn zucht naar kennis kwam weer boven en ik schreef me in voor de opleiding tot orthomoleculair therapeut. Ik kon hierdoor tekorten in nutriënten bij klanten opsporen en daarin adviseren. Ook het herkennen van beginnende medische klachten werd hierin meegenomen en ik ontdekte waar mijn moeheid vandaan kwam.

Hormonen en vitaliteit

In 2006 opende ik samen met mijn echtgenoot de eerste afslankstudio in Gouda. Dit werd een enorm succes. Mijn bedrijfje groeide naar meer dan honderd leden en veel mensen buiten Gouda wisten ons te vinden. De persoonlijke begeleiding in het sporten, op maat gemaakte afslankprogramma’s, de sfeer en gezelligheid in de studio, zorgde ervoor dat ik mijzelf bleef ontwikkelen. Doordat ik met honderden mensen heb gewerkt (voornamelijk vrouwen) kwamen er vragen los waar ik geen direct antwoord op had. De snelheid in deze gejaagde wereld op het gebied van veranderingen in diëten, sport en voeding, was enorm en ik schreef me in voor de volgende opleiding.
De opleiding tot trainer hormoonfactor bood me zoveel kennis dat ik daar nu recentelijk nog steeds heel veel profijt van heb. De lichamelijke problemen die als een rode draad door mijn leven heen liepen, kregen nu een naam. Ik herkende de symptomen en waar ze vandaan kwamen. Maar ook hoe ze te behandelen en ik werd zelf mijn grootste cliënt. Op het gebied van hormonen, stressreducering, darmklachten, slaapproblemen en ga zo maar door kwamen de antwoorden binnen. Deze complementaire manier van klanten begeleiden is een schot in de roos.

MS

Mijn inmiddels overleden echtgenoot had MS en ik begeleidde hem met voeding, medicatie, stressreducering en time-management. Ik heb hier een aantal artikelen over geschreven en daar veel reacties van andere MS patiënten over gehad. Tot nu toe heb ik 27 cliënten met MS mogen begeleiden naar een betere kwaliteit van leven. Ik ging naar lezingen over auto-immuunziekten, medicatie en voeding, kanker en het voorkomen daarvan en leer steeds meer.

Lezingen en workshops

Inmiddels gaf ik zelf lezingen en workshops over deze onderwerpen. En het raakte me altijd weer hoe weinig mensen weten over hun eigen lichaam of het herkennen van signalen dat het niet goed met je gaat. Ik prijs mijzelf gelukkig dat ik mensen bewust mag maken en hen kennis mag bijbrengen over je eigen lichaam en het herkennen van bepaalde symptomen & patronen Het lichaam heeft een groot zelfhelend vermogen dat met de juiste prikkels en gevarieerde voeding voor heel veel vitaliteit zorgt. Door de juiste verbanden te zien in een lichamelijk proces kun je daar heel goed op inspelen.

Missie

Ik blijf mijzelf ontwikkelen door een brede variatie te volgen in cursussen, workshops en lezingen over het menselijk lichaam met name voor zelfbewuste vrouwen van 40+. Ik zit zelf in deze doelgroep, ik voel waar deze dames behoefte aan hebben en ik zie het als mijn missie het beste in hen naar boven te halen op het gebied van vitaliteit, gewichtsbeheersing, hormonen en de overgang. Zodat ook zij meer levenslust, stabiliteit en energie overhouden voor de dingen die er echt toe doen en waarbij zij zelf centraal zijn. Ik nodig je graag uit dit zelf te ervaren!
Met gezonde groet,
Jolande Reedijk

Neem contact op voor persoonlijk vitaliteitsadvies

Over Healthy & Dreams 07/08/2015

Bedrijfsgegevens

Healthy & Dreams – Jolande Reedijk Vitaliteitscoach

  Heuvellaan 12, 2803 DN Gouda

06 – 535 40 535