Wat zijn jouw kernwaarden?

Jolande Reedijk Vitaliteitscoach Kernwaarden

Over drie maanden naderen we weer het einde van een bewogen jaar. Althans wel voor mij. Een jaar waarin je veel hebt voorgenomen maar waar misschien maar weinig van terecht is gekomen. Je hebt als actieve zelfbewuste 40+ vrouw wel bedacht dat je dit jaar meer tijd voor jezelf wilde, dat je beter en gezonder wilde gaan eten en een juiste verhouding bent gaan zoeken tussen activiteit en ontspanning. Is je dat gelukt? Rationeel een goed plan maar diep van binnen hoor je dat stemmetje wat zegt: “nee, wees eerlijk t.o.v. jezelf, er is van alles mis gegaan, er is weinig tot niets van gekomen”.

Angst is een slechte raadgever

Hoe komt dat denk je? Wij vrouwen zijn gewend de ballen hoog te houden in het leven dat we leven. We cijferen ons continue weg ten opzichte van anderen die belangrijk voor ons zijn. En vergeten daarbij onszelf en onze waarden. Waarden die zo belangrijk voor ons zijn, die ons overeind houden in dit hectische bestaan, anno 2015. En die waarden worden gevoed door keuzes die we maken. Keuzes die gevolgen hebben waarvoor we verantwoording moeten dragen. En die verantwoording zorgt weer voor nieuwe keuzes. Een juiste keuze is nog niet zo makkelijk. Stel: je wilt afvallen en vitaler worden. Dat betekent dat je jouw voedingspatroon en je in- en ontspanningspatroon moet wijzigen. Dat heeft weer invloed op jouw omgeving. De (soms negatieve) reacties die je hier vaak op krijgt zorgen ervoor dat je ermee stopt of iets niet afmaakt. Angst is hier de grootste boosdoener van. Veel mensen reageren bewust of onbewust uit angst. Angst is een slechte raadgever!

Kernwaarden

Ik durf toe te geven dat ik veel van mijn veel keuzes in het leven uit angst genomen heb. Heel af en toe komt dat nog wel een naar boven. Angst om een verkeerde beslissing te nemen die grote gevolgen zou kunnen hebben. Totdat bleek dat ik uit angst juist vaak niet de juiste keuzes maak. Daar ben ik helaas gedwongen, goed over na gaan denken. En dat ik beter kon beslissen als ik een keuze uit intuïtie neem. Want daar kan ik over nadenken en dat neerleggen naast mijn kernwaarden. En dan komt de vraag vanzelf: heb ik wel goed geluisterd naar mijn gevoel? Past dat bij mijn kernwaarden die zo belangrijk voor mij zijn? Kan ik hier mee leven? Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Simpele vragen maar met ontzettend veel impact!

Luisteren naar je intuïtie en gevoel

Ik ben sinds kort weduwe. Dat heeft me gedwongen mijn leven opnieuw in te richten. Dat heeft me ook geleerd te luisteren naar mijn intuïtie en mijn gevoel. Gevoelens van verdriet, onzekerheid over de toekomst, pijn in al je zintuigen over het verlies van je grote liefde, neerslachtigheid en depressief of het leven nog wel zin heeft etc. Allemaal emoties die je moet zien te verwerken maar die je ook sterker maken, door wat je hebt doorgemaakt. Keuzes die gemaakt moeten worden. Keuzes die langs mijn meetlat van mijn persoonlijke overtuigen gelegd worden. En altijd de vraag: past dit bij mij, wordt ik hier gelukkig van en is dit wat ik wil doen in het leven? En als ik die vragen met ja kan beantwoorden en daar positief van wordt, klopt het aan alle kanten. Mijn kernwaarden geven me kompas en richting. Dat betekent voor mij dat ik, als vrouw van 51, fit en vitaal wil zijn om mijn bedrijf te kunnen voeren, dat ik gezond en gevarieerd wil eten om mijn lijf sterk te houden en dat ik mijn geest wil ‘voeden en trainen’ om heldere overwogen beslissingen of keuzes te maken die passen bij mijn kernwaarden.

Nieuwe weg

Ik ben een nieuwe weg ingeslagen na het overlijden van mijn echtgenoot. Geen gemakkelijke kan ik je wel zeggen, maar een weg vol nieuwe uitdagingen en prikkels. Een weg die ruimte laat voor het verwerken van mijn verdriet en me daar af en toe ook aan kunnen overgeven. En altijd met de vraag: past dit bij wat ik nu wil!

Nieuwe uitdagingen

Ik ben heel benieuwd of jij als actieve 40+ vrouw ook kernwaarden hebt waarnaar je leeft. Of leef jij juist de waarden van een ander. Denk je daar wel eens over na? Neem je ook besluiten uit angst of dat het op dat moment het gemakkelijkst is? Een nieuw jaar ligt bijna weer voor ons, nieuwe uitdagingen te gaan. Ik wil je daar graag bij helpen! Vanuit mijn eigen ervaringen ben ik daar sterk en vol liefde uit gekomen. Samen staan we sterk, je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je graag je richting en kompas te geven. Omdat ik de behoefte voel met je te delen en je te versterken op het gebied van vitaliteit en alles wat daaromheen ligt.

Ik wens je veel liefde en sterkte toe met al je keuzes!

Liefs Jolande

Persoonlijk advies

Neem voor persoonlijk advies contact met mij op.

Bedrijfsgegevens

Healthy & Dreams – Jolande Reedijk Vitaliteitscoach

  Heuvellaan 12, 2803 DN Gouda

06 – 535 40 535